PVC-vloer voor bij u thuis ……… het nieuwste op vloerengebied!

In de zakelijke markt worden al geruime tijd PVC-vloeren gelegd, maar ook de consument ontdekt deze vloer steeds meer. En dat is niet zo gek. Een PVC-vloer wordt vaak gekozen vanwege de hoge slijtvastheid en krasvastheid. Een vloer die tegen een stootje kan en bovendien uiterst geschikt is voor vloerverwarming!

ROOMSHOT-TECTONA-TEAK-24930-England-Colord_full[1]     VERDONOAK24870-room-_transform-Colord_full[1]     Moduleo_EtnicWenge-28282-Engeland_transform-Colord_full[1]     ATLAS-SLATE-36746-ROOM-1640x900px[1]

image[1] (2)     image[1] (4)     image[2]     image[1] (5)

Een PVC-vloer is dan ook een vloer die volledig uit kunststof is opgebouwd. De decors, zoals bijvoorbeeld een houtdessin en een tegeldessin, maar ook een dessin met een meer moderne/industriele uitstraling, lijken veel op een echte houten of stenen vloer. Zelfs de “houtnerf” is voelbaar. Een PVC-vloer voelt “zachter” aan dan hout of laminaat, maar weer “harder” dan vinyl (op rol).

De PVC-stroken zijn vaak in diverse lengtes en breedtes te verkrijgen, waardoor het “hout-gevoel” nog meer wordt benadrukt.

 

image[7]Een PVC-vloer is zowel in een clickvariant, als in stroken PVC te verkrijgen. Deze laatsten worden rechtstreeks op het beton verlijmd. Belangrijk hierbij is, dat de betonvloer schoon, (blijvend) droog, vlak en drukvast is. In veel gevallen dient de betonvloer, voor het leggen, te worden geëgaliseerd en te worden behandeld met voorstrijk. Egalisatie is een precies werkje, dat wij als specialist graag voor je uitvoeren, alvorens de vloer goed te kunnen leggen.

 

 

De voordelen van een PVC-vloer nog even op een rijtje

Een PVC vloer is:

– In diverse kwaliteiten en prijsklasses leverbaar
– Een kwalitatief goede PVC-vloer is slijt- en krasvast. Dit wordt bepaald door de kwaliteit en de dikte van de toplaag (=beschermlaag)
– Geluiddempend (aangenaam loopgeluid)10012012-14-32-21-830-middle[1]
– Makkelijk in onderhoud (zuigen en dweilen met het juiste schoonmaakmiddel)
– Goed waterbestendig
– Er zijn kwaliteiten, die geschikt zijn voor de badkamer
– Comfortabel
– Duurzaam (de vloer is nl. recyclebaar)
– Uiterst geschikt voor vloerverwarming of vloerkoeling (een PVC-vloer geleidt goed)

Bovenstaande wil niet zeggen, dat andersoortige vloeren deze eigenschappen niet bezitten. Wij adviseren altijd om te kiezen wat je mooi vindt en wat past bij je woonsituatie. Wij zijn er om naar je wensen te luisteren en deze te vertalen in een voor jou passend advies.

 

PVC op de trap

Ben je toe aan iets nieuws op de trap? Evenals hout, laminaat, tapijt en vinyl is ook PVC zeer geschikt om de trap mee te bekleden. Kijk op de website bij trapbekleding.

Thuis gratis advies over PVC-vloeren? Maak nu een afspraak met de specialist!


Plan een vrijblijvende
Afspraak met Jaap de Graaf