Houten vloeren

De Vloerengalerie heeft een prachtig en groot assortiment massief houten vloeren en parket. Zit jouw kleur er net niet bij? Wil je de kleur net een beetje donkerder of lichter, wat grijzer of wat minder wit? Geen punt. Wij mixen net zolang, tot wij jouw kleur hebben gevonden! Dat is de kracht van de Vloerengalerie. Rekening houdende met jouw wensen, een deskundig advies en een flinke dosis creativiteit, slaag je altijd!

1_20111212EastermarSelectwood01[1]     1_20111212EastermarSelectwood05[1]

Hout is een natuurprodukt met een mooie en warme uitstraling. Zoals je hieronder kunt lezen komt er veel kijken bij de keuze van een houten vloer: o.a.  de houtsoort,  de afwerking, de legmethode en het onderhoud van de vloer.  Wij vinden het daarom belangrijk om onze klant tijdens een gesprek deskundig en volledig te informeren en te adviseren, zodat iedereen een wel overwogen keuze kan maken.

Massieve vloeren

Massief 2Massieve vloeren (of planken) bestaan uit dikkere houten delen, die meestal een messing en groef verbinding hebben.  In massieve vloeren heeft u een ruime keuze qua breedtes, lengtes en diktes van de plank.  De planken zijn verkrijgbaar in vele houtsoorten met elk zijn eigen typische kleur, structuur,  sfeer en hardheid. Wij kunnen planken leveren tot wel 4,5 m. lang!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUiteraard vind je bij ons ook een passende ondervloer en bijbehorende plinten.
Tip: denk ook eens aan een hoge plint, in de kleur van de vloer, wit of in de kleur van de muur. Wij hebben plinten met een moderne look of bijv. met een freesrandje, voor de meer landelijke look. Wij laten je graag de mogelijkheden zien.

 

 

Vloerverwarming

Een massief houten vloer is niet geschikt voor vloerverwarming. Lamelparketlaminaat, PVC en vinyl daarentegen wel.

DCF 1.0     DCF 1.0     1_test[1]     1_foto[1]

Hout leeft

Hout is een natuurprodukt, dat krimpt en uitzet als het vochtgehalte in het hout wijzigt. Hout neemt de luchtvochtigheid aan van zijn omgeving. Deze omgeving bepaalt dus of het hout uitzet (te hoge luchtvochtigheid) of krimpt (te lage luchtvochtigheid). Daarom is het belangrijk om de luchtvochtigheid zoveel mogelijk op peil te houden (zie ook Onderhoud).

Bij Lamelparket is de kans op werking van de vloer minder (zie Lamelparket).

Ook de methode van leggen van massieve vloeren en de houtsoort hebben invloed op de mate van werking.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA            OLYMPUS DIGITAL CAMERA      OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hier zie je een massieve douglas vloer, die is geschroefd en gepropt op de ondervloer. Het voordeel van deze manier van installatie van de massieve vloer is, dat de vloer stabieler blijft. Je hebt hierdoor minder last van de gevolgen van krimpen en uitzetten van de vloer.

 

Afwerking

Je kunt je vloer op diverse manieren afwerken. Zowel lak, was en olie hebben ieder hun specifieke eigenschappen. Je kunt de vloer ook afwerken met een speciale vloerverf. Deze verf is in iedere kleur verkrijgbaar. Wij informeren je graag!

vloerverf Pure & OriginalNIEUW!

Wij mogen ook de vloerverf leveren van Pure & Original! Misschien ken je Pure & Original al van de kalk- en krijtverven. Levendige en matte verf in prachtige kleuren! Deze kleuren zijn ook als vloerverf beschikbaar. De kleurenkaart is pas weer met nieuwe kleuren aangevuld. Deze kaart kun je uiteraard bij ons bekijken!

 

Leggen

Een massieve vloer kan op verschillende manieren worden gelegd, namelijk vast op de ondervloer, onderling verlijmd of geklemd. Dit is mede afhankelijk van de houtsoort en de lengte/breedte van de plank. Door onze jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van vloeren, het legwerk en de afwerking ervan, adviseren wij om de vloer ook door ons te laten leggen. Wil je de vloer zelf leggen? Dan helpen we je graag op weg met ons advies, gereedschap en middelen die nodig zijn om de vloer goed te kunnen leggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      OLYMPUS DIGITAL CAMERA      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto\’s boven: deze “zanderige” betonvloer is eerst voorgestreken met voorstrijk. Daarna wordt er een mozaïken ondervloer op de betonvloer verlijmd. De massieve houten vloer kan nu op deze vloer worden verlijmd of genageld. Een dergelijke ondervloer wordt ook gebruikt voor het leggen van een tapisvloer, bijv. een visgraadvloer.

Massief houten vloer Vloerengalerie in magazine Seasons

Wat leuk! Je koopt de speciale Drenthe uitgave van het blad Seasons en je ziet opeens de bijzondere woning voorbij komen, waar wij de houten vloer hebben gelegd!

Seasons 2013 Drenthe Special     binnenkijker Drenthe Seasons

De reportage in het blad Seasons

 

DSCF0192     DSCF0193     DSCF0196

Boven wat foto\’s toen de vloer nog moest worden gelegd: op de originele houten ondervloer hebben we eerst folie als vochtwering gelegd om vocht van onderaf uit te sluiten. Omdat de vloer niet vlak was, hebben we in “wild verband” egaliserende platen gelegd. De massief eiken vloer is vervolgens gelegd, geschroefd en gepropt. De vloer is afgewerkt met olie, kleur grey.

Vraag over houten vloeren? De specialist geeft gratis advies bij je thuis! Maak nu een afspraak!


Plan een vrijblijvende
Afspraak met Jaap de Graaf