Froukje en Pieter Buijs

Geplaatst op: 16 nov 2015 in | tags:

De parketvloer renoveren.
We hadden waterschade aan de parketvloer en een nieuwe laklaag was ook dringend nodig. Maar we zagen er als een berg tegenop dat aan te pakken. De vorige keer ca 10 jaar geleden, verliep het allemaal niet zo lekker. Indertijd kregen we op het eind een flinke ruzie met de parketteur over te veel zichtbaar gebleven spijkertjes in de “tapis” gelegde vloer. Zodra je gaat schuren worden sommige spijkertjes zichtbaar en deze moeten weg-gedreveld en met houtschuursel geplamuurd worden.

Wie kunnen we dit keer vertrouwen? We bleven lang twijfelen en uitstel kwam ons goed uit, mede omdat we geen zin hadden in het verhuizen van alle spullen. En opeens was daar Jaap op de Rodense zomerfair op het Jaarbeurs terrein. Het was een soort liefde op het eerste gezicht. Iemand die met veel passie over zijn vak praat, dat voelt goed.

Snel een afspraak gemaakt. De prijs was goed, zeker in de verwachting dat er goede kwaliteit wordt geleverd. Jaap adviseerde de meest matte variant van de lak. Dat geeft een prachtige “uitstraling” en is veel minder gevoelig voor krasjes.

Vanwege de verwachte overlast met de interne verhuizing, besloten we de gehele operatie aanvankelijk te beperken tot woonkamer, keuken en eetkamer. De hal, gang, en studeerkamer konden nog wel een paar jaartjes mee. De uitvoering van de  werkzaamheden verliep zeer voorspoedig. Het schuren is 90% van het werk. Het geeft alleen een beetje geluidsoverlast, maar de stof wordt volledig weggezogen. Het aflakken is het minste werk.

Toen we het resultaat zagen, besloten we ook de hal, gang en studeerkamer te laten doen. Dat ging net zo professioneel en we genieten elke dag van onze volledig gerenoveerde parketvloer, die er 100% als nieuw uit ziet.

Vloerengalerie Youtube Channel

Vloeren Galerie Youtube Channel

Jaap de Graaf laat op het Vloerengalerie Youtube Channel zien hoe het moet.

Meer berichten van de Vloerengalerie