Tip: klik op de foto en deze wordt vergroot weergegeven!

Een houten vloer met landelijke uitstraling

In een oude boerderij in het Drentse land, is onderstaande eiken rustieke vloer gelegd. De vloer is gerookt en behandeld met witte olie. Om de vloer minder strak te doen lijken, is met planken van wisselende breedtes gewerkt, nl. 22 cm en 18 cm. Hierdoor krijgt de vloer een meer natuurlijke uitstraling. Op verzoek van de klant, is de vloer eerst door mij behandeld en daarna gelegd. Praktisch, want nu is de vloer meteen beloopbaar!

DSCF1129   DSCF1128

Traprenovatie appartementen Groningen

Boven restaurant De Slingerij in Groningen heeft een grote verbouwing plaats gevonden. Vijf prachtige appartementen zijn gerealiseerd in dit monumentale pand. In de appartementen hebben wij in opdracht PVC mogen leggen en tevens de trappen gerenoveerd met PVC. Een bijzondere renovatie, want de traptreden waren enorm uitgesleten! Wat schilderwerk en renovatie kunnen doen …………

DSCF1141   DSCF1148

DSCF1486   DSCF1478

Renovatie massief eiken vloer

Deze gelakte massieve eiken vloer van al 30 jaar oud, was aan een opknapbeurt toe! De plankjes zijn destijds allemaal verlijmd en vernageld! Na een flinke schuurbeurt, is de vloer in de olie gezet. Ook de massieve plinten zijn geschuurd en geolied. Het eindresultaat is een vloer met een totaal andere uitstraling! Dat is een voordeel van een houten vloer. Door renovatie kun je de vloer een heel nieuw uiterlijk geven, waardoor je een andere sfeer in huis creëert.

DSCF1303DSCF1306DSCF1312

 

 

 

 

Op de beurs Wonen&Co 2013 in Martiniplaza waren 3 livings te bewonderen, ingericht door 3 stylistes. Als bezoeker kwam je in 3 interieurwerelden terecht, ieder met hun eigen stijl. Wij hebben voor 2 livings de houten vloeren en de jaloezieën verzorgd. Hieronder kunt u de livings d.m.v. foto’s nog een keer bekijken. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Ronald Zijlstra http://www.ronaldzijlstra.nl/. Veel kijkplezier!

Sylvia Naber van No.9 Interiors&Design heeft gekozen voor Rijk & Robuust
(doorleefde materialen, rijke stoffen, vergrijsd blauw, petrol, een stoere
uitstraling). Wij hebben op verzoek van Sylvia in haar living een zwarte vloer gelegd (planken van 20cm en 32cm breed! Gebeitst en geolied) Meer informatie over Sylvia en haar werk? Kijk op http://www.no9design.nl/

DSC_3176DSC_3183DSC_3174

 

 

 

 

Getty van der Weij van Stijlburo Spot heeft gekozen voor Sierlijk & Scandinavisch (blond hout, rose met koper,  zwarte accenten, planten, licht en transparant ). In Getty haar living ligt een gietvloer. Meer informatie over Getty en haar werk? Kijk op http://www.stijlburospot.nl/

DSC_3147DSC_3121DSC_3128

 

 

 

 

Els Selles van De Stijlzolder heeft gekozen voor Hip & Industrieel (hip in combinatie met stoer, verweerd industrieel in combinatie met design, duidelijke vormen, hout, rode accenten en zwart). Op verzoek van Els is door ons een houten vloer gelegd met planken van 26cm breed! Tevens hebben wij zwarte houten jaloezieën geplaatst met lamellen van 5 cm breed. De langste met een lengte van wel 3 meter! Meer informatie over Els en haar werk? Kijk op http://www.destijlzolder.nl/

DSC_3166DSC_3155DSC_3161

 

 

 

 

Eiken parketvloer

Deze eiken parketvloer met landelijke uitstraling hebben we in Veendam gelegd. De planken zijn 15,8 cm breed, maar zijn ook in bredere delen verkrijgbaar. De rustieke vloer is verouderd, gerookt en behandeld met naturel olie.

Lamelparket VeendamLamelparket Veendam 2Lamelparket Veendam 3

 

 

 

 

Renovatie Mozaïk eiken lamelparket

De Mozaïk eiken lamelparket in Rolde was aardig beschadigd. De vloer was behandeld met een blanke lak. Op verzoek van de klant is de vloer helemaal geschuurd en behandeld met een 2-componenten witte olie. Deze olie is sneldrogend.

Beschadigde vloer     Begonnen met schuren     De geschuurde vloer

Mozaïk Eiken lamelparket     Vloer behandeld met witte olie     Vloer is hier nog nat. Na drogen is de vloer iets lichter

Parketvloer eiken

In deze woonkamer in Roden is een eiken parketvloer gelegd, rustiek A, 22 cm brede plank. De vloer is behandeld met een olie, die de oorsponkelijke kleur van het hout zoveel mogelijk tot zijn recht laat komen.

Woonkamer Adriaansen 2     Woonkamer Adriaansen

PVC op de trap

In een Grieks Restaurant is de trap bekleed met PVC van goede kwaliteit. De trap wordt veel belopen en de bekleding moet dus tegen een stootje kunnen.

         

Laminaat op de trap

De eigenaren van deze woning hadden een trap, die door een ander bedrijf voor een gedeelte was bekleed met laminaat. Helaas ging het bedrijf failliet en hadden de bewoners een trap die nog niet volledig was bekleed. Zij kwamen bij de Vloerengalerie terecht en na een zoektocht om hetzelfde laminaat te kunnen leveren, hebben wij de trap afgemaakt. De trap is bekleed met wit laminaat en heeft een lichte houtstructuur (helaas op de foto bijna niet te zien). Het resultaat is een frisse en moderne trap.

         

Laminaat extra brede planken
In deze woonboerderij is laminaat gelegd met planken van ca. 28 cm breed. Met de keuze voor de kleur, het houtmotief en de breedte van de plank benadruk je de sfeer, die bij deze boerderij past.

     

PVC en Vinyl
In dit appartement is een (click) PVC-vloer met houtstructuur gelegd. Voor de slaapkamers hebben de bewoners gekozen voor vinyl. Vinyl is naadloos te leggen en in veel gevallen voordeliger.

     

Renovatie Grenen vloer (1)
De grenen vloer in dit huis is helemaal geschuurd en vervolgens behandeld met een witte olie.

     

Renovatie Grenen vloer (2)
De grenen vloer in deze woning was ernstig verkleurd en beschadigd. Wij hebben de vloer geschuurd en de V-groeven (vellingkant) in de vloer schoongefreesd. De vloer is behandeld met een 2-componenten naturel olie.

     

Renovatie Jatoba vloer
Hieronder ziet u foto’s van de vloer bij Restaurant De Slingerij in Groningen. Het verzoek was om de Jatoba vloer te renoveren. Een Jatoba vloer (van oorsprong rode vloer) wordt steeds donkerder naarmate de jaren verstrijken. Besloten is om de vloer te behandelen met een 2 component naturel olie voor zwaar gebruik. Een prettige bijkomstigheid was, dat deze olie snel droogde, zodat men ook snel verder kon met de inrichting van het restaurant.

            

impressie_24[1]impressie_26[1]impressie_27[1]

 

 

 

Traprenovatie
Onderstaande trap is voorzien van eikenhouten overzettreden en van te voren behandeld met naturel olie. De trap is na montage meteen beloopbaar!

    

 

Tapijt op de trap

Niets zo comfortabel en zacht als tapijt. Hieronder enkele foto’s van de door ons gestoffeerde trappen. U heeft keuze uit diverse kwaliteiten en een breed scala aan kleuren!

     

  

Trapmatten met traploper-effect!

Voor mensen die iets anders willen dan halve maantjes op de trap, heb ik zelf iets anders bedacht. U maakt zelf een keuze uit onze tapijtcollectie. Vervolgens kom ik u trap opmeten en snij ik de trapmatten op maat. Daarna worden door de leverancier de trapmatten geschikt gemaakt voor uw trap en zullen de matten door mij op de trap worden verlijmd. Een mooi effect! Zowel geschikt voor een dichte als een open trap.