Profiteer nú van het 6% BTW-tarief

Geplaatst op: 03 mrt 2013 in Nieuws & Acties | tags: , , ,

Verlaagd BTW-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen.
We hebben het 11 pagina’s tellende schrijven van de minister van Financiën bestudeerd en bekeken voor welke arbeidskosten de 6% BTW-regeling in onze branche van toepassing is. Hieronder een overzicht van de arbeidskosten die binnen de 6% BTW-regeling vallen. Voor u een voordeel van 15%! Door op de volgende link te klikken, kunt u het dokument zelf lezen :
besluit-blkb-2013-305m-verlaagd-btw-tarief-renovatie-def-2

vervallen woningHet verlaagde BTW-tarief van 6% is geldig van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 en geldt uitsluitend voor de arbeidskosten en niet voor de materialen. Een voorwaarde is, dat uw woning 2 jaar of ouder is.

 

slaapkamer_klassiek_zachtromantisch[1]Het volledig verlijmen van (onder) tapijt en vinyl op de originele vloer of trap valt onder het 6% BTW-tarief.

 

clipper_1317221576_Prachtige-Scandinavische-woonkamer-met-open-haard[1]Houten vloeren: het volledig verlijmen van massief houten planken en parket op de ondergrond valt onder het 6% BTW-tarief. Bij bijv. vloerverwarming wordt in 9 van de 10 gevallen het parket op de ondervloer verlijmd

CANTERA-46227-ROOM-960x900px[1]PVC: PVC-stroken (zonder click-systeem) worden altijd volledig verlijmd op de ondergrond en valt dus onder het 6% BTW-tarief. Bij PVC met click-systeem in combinatie met vloerverwarming wordt geadviseerd om ook deze PVC-vloer volledig te verlijmen op de ondergrond. Ook dit valt onder het 6% BTW-tarief.

DSCF0018Renovatie: indien de houten vloer verlijmd is op de ondervloer of indien de planken onderling verlijmd zijn, dan maakt de vloer onderdeel uit van de woning. Het arbeidsloon voor renovatie van een dergelijke houten vloer, valt onder het 6% BTW-tarief.

TraprenovatieTraprenovatie d.m.v. hout, laminaat, PVC en tapijt. Omdat hier is sprake  van volledige verlijming van de treden, vallen de arbeidskosten voor traprenovatie onder het 6% BTW-tarief.

 

Egalisatie vloerEgalisatie/herstel ondervloer: soms moet voor het leggen van bijv. PVC-vloeren, houten vloeren etc. de ondervloer eerst geëgaliseerd worden. De arbeidskosten voor egalisatie van de ondervloer vallen onder het 6% BTW-tarief.

Vloerengalerie Youtube Channel

Vloeren Galerie Youtube Channel

Jaap de Graaf laat op het Vloerengalerie Youtube Channel zien hoe het moet.

Meer berichten van de Vloerengalerie